LUNDEBY GÅRD

Lundeby Gård ligger på toppen av Østfoldraet, i Råde kommune. I dette området har det vært gårdsdrift i ca. 2000 år, og området egner seg godt for jordbruk.  I dag drives Lundeby gård av ekteparet Ida Marie Bræck Lundeby og Gunnar Bræck Larsen. De overtok gården fra Ida Maries mor, Ragnhild Lundeby Grimstad i 2016. 

 

Gården består av 243 mål dyrket mark og 454 mål skog. I dag dyrkes det rabarbra og korn. I 1935 ble det for første gang plantet rabarbra på gården. Rabarbraen ble blant annet levert til produsentene Fuhr og Wittusen. De lagde saft, vin og musserende vin av rabarbraen. Ekteparet Bræck Lundeby startet i 2017 egen produksjon av ulike typer rabarbradrikk. Høstingen av rabarbraen foregår for hånd, og deretter blir den presset og tappet på flaske.

 

Rabarbraen fra Lundeby finnes i tre ulike utgaver:

Rabarbra Presset er en kraftig ren juice, bestående av kun rabarbra og sukker. Den har en god og kraftig smak av rabarbras, men er samtidig frisk. Presset egner seg utmerket blandet med bobler, musserende eller Farris.

Rabarbra drikk er en drikkeklar og lett drikkelig rabarbra drikk. Den er frisk og har en ren god smak av rabarbra. Rabarbra drikk passer godt som kald leskende drikk i sommervarmen.

 

Rabarbra og eple er blandet med en god balanse og tydelig smak ar rabarbra. Rabarbra og eple har en rund og fyldig smak.

Sarpsborgveien 50, 1640 Råde

  • Svart Instagram Ikon
  • Black Facebook Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Åpningstider i butikken på Ørje:
Torsdag: 13.00 - 17.00
Fredag: 13.00 - 17.00
Lørdag: 12.00 - 15.00

Her finner du butikken vår: 

Matfatet finner du rett ved slusene i Ørje - midt i Haldenkanalen i Østfold. Sentralt plassert på bryggekanten, nærmere bestemt i Engebret Sootsvei, ligger det lille utsalgsstedet vårt. 

Tlf. 975 00 512

post@matfatetorje.no

© Matfatet Ørje AS