NORSK URKORN

Norsk Urkorn produserer økologisk korn og mel av gamle kornsorter. Norsk Urkorn holder til på Østre Øiestad gård i Trøgstad. Her er det også en gårdsbutikk, og her bor ekteparet Eirin og Kolbjørn Fagerås. Sammen med Petter Simonsen fra Østre Pavestad gård i Søndre Høland, driver de Norsk Urkorn.

 

Urkorn har et høyt næringsinnhold, og mange av de som ikke tåler vanlig hvete, tåler urkorn godt. Disse gamle kornsortene er også kjent for å ha en særegen og god smak. Produktene emmer, spelt, dala landhvete og nakenbygg, er lett å få tak i via nettbutikken på hjemmesiden deres www.norskurkorn.no. Der kan du også finne mer informasjon om kornet, og mange gode oppskrifter og baketips.

 

Kornet blir dyrket på deres egne gårder, i tillegg til noen utvalgte gårder i nærområdet, det vil si at alt kornet er dyrket i Norge. Eirin og Kolbjørn driver også med produksjon av økologisk melk og kjøtt, og Petter avler på ullgriser av typen Mangalitza.

 

Gårdsbutikkens åpningstider: man.- tors. kl. 15:30 – 17:30. Dersom du ønsker å besøke gårdsbutikken utenom disse åpningstidene, kan du ta kontakt på telefon 93487836.

Øiestadveien 249, 1860 TRØGSTAD

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Åpningstider i butikken på Ørje:
Torsdag: 13.00 - 17.00
Fredag: 13.00 - 17.00
Lørdag: 12.00 - 15.00

Her finner du butikken vår: 

Matfatet finner du rett ved slusene i Ørje - midt i Haldenkanalen i Østfold. Sentralt plassert på bryggekanten, nærmere bestemt i Engebret Sootsvei, ligger det lille utsalgsstedet vårt. 

Tlf. 975 00 512

post@matfatetorje.no

© Matfatet Ørje AS