top of page

Om oss

Matfatet Ørje er et utstillingsvindu for lokalmat og drikke fra gårder og produsenter langs Haldenkanalen i Østfold.  

Det har kanskje aldri vært viktigere å handle lokalt. Har du tenkt på at dine handlevaner er med på å forme bygda vår? Handler du hos oss, handler du rett fra de lokale bøndene, og du støtter både Matfatet og de lokale produsentene i bygda vår. Og det er da en virkelig ser hvilken ringvirkninger det at du handler lokalt skaper. For det er nemlig så mye mer enn å bare støtte en enkelt bedrift! Lokalmat bidrar til levende bygder, og nye smaksopplevelser på rekke og rad!

Matfatet Ørje er eid av lokale bønder og ble startet med en målsetning om å skape en lokal salgskanal for lokal mat og drikke for produsenter langs Haldenkanalen i Østfold. Vi liker å si at vi har flyttet en bit av bygda til sentrum. Og hver sommer siden 2017 har vi gjort nettopp det. Da har vi vært på plass i det lille utsalget vårt nede ved slusene på Ørje, og delt gleden og entusiasmen for den lokale maten vår til både fastboende og tilreisende.

Høsten 2021 startet et nytt kapittel i Matfatet historien. Da åpnet vi nemlig et helt nytt helårsutsalg sammen med Ørje Kaffebrenneri i Storgata 38, midt i Ørje sentrum. Der er over 40 ulike små og store produsenter fra Haldenkanalen og Østfold representert med sine produkter, og Ørje Kaffebrenneri fyller lokalene med lukten av deilig nye brente kaffebønner. 

 

En drøm har gått i oppfyllelse!

Ja dette er rett og slett GØRGOTT!

bottom of page